Екскурсія в День Львівської політехніки. Як це було?

Родіон Шпитальний, студент 2-го курсу кафедри ЖЗМК ІППО
Фото з екскурсії

Цього дня студенти-політехніки, враховуючи мене, зібралися на невеличку екскурсію нашим університетом. У межах цього заходу ми відвідали низку значущих, історичних місць Львівської політехніки.

Спочатку ми пішли до Музею історії Львівської політехніки, де нам показали прототип сучасного калькулятора, залікову книжку студента архітектурного факультету 1890 року й конспект Габріеля Сокольницького. Ця людина – реалізатор проєктів електрифікації міст і промислових підприємств у повоєнній Польщі.

Під час екскурсії почалась повітряна тривога, і, зважаючи на небезпеку, ми спустилися в укриття, за яке слугує унікальний підземний перехід між кількома корпусами університету. Там наша екскурсія продовжилась, і нам розповіли про історію будівництва університету, його розвитку та розширення після Другої світової війни.

Невдовзі після того, як тривога закінчилася, ми мали змогу оглянути Актову залу в головному корпусі Політехніки, яка справді вражає своєю красою. Окрасою зали є полотна за ескізами Яна Матейка «Тріумф прогресу» – цикл сцен про розвиток людської цивілізації.

Так само цікаво було побувати у Машинній залі в 10-му корпусі Політехніки. Там можна побачити справжній реактивний двигун від літака МіГ-15, паливний стержень атомної електростанції, турбіну на 1500 кВт та ще безліч інших експонатів. Мені зовсім не зрозуміло, як вони працюють, проте вигляд мають досить крутий і футуристичний. Дивлячись на все це обладнання, я пройнявся особливою атмосферою, котра змушує замислитися над величчю науки та промислового прогресу.

Загалом, після півтора року дистанційного навчання, було доволі цікаво побувати в цих місцях і трохи заглибитися в історію Львівської політехніки. Такі заходи можуть надихнути студентів на нові відкриття та продуктивніше навчання.

Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії