Еко Політехніка: в університеті встановили спеціальні контейнери для сортування сміття

Леся Крук, Центр комунікацій Львівської політехніки
Контейнери для сортування сміття

У Львівській політехніці реалізовують інформаційний проєкт «Політехніка екологічна», мета якого – формувати і розвивати екологічне мислення наших працівників і студентів, а також заохочувати їх до нових ініціатив. Один із напрямів цього проєкту – сортування сміття.

– Зрозуміло, що в університеті сортування найлегше почати з паперу, адже до цього виду вторсировини найменше вимог і його в нас – дуже багато. Знаємо, що чимало студентів та викладачів сортують сміття вдома, тому створили для них таку ж можливість і в університеті, – зазначила Ірина Романовська, керівник відділу маркетингу Львівської політехніки. – В головному корпусі ми розмістили спеціальні контейнери для паперового сміття. Сподіваємося на екологічну свідомість політехніків і готовність сортувати сміття правильно.

Як це зробити?

Принесіть сухий, не забруднений папір, за можливості стисніть його і вкиньте у спеціальні контейнери, розміщені по університету (або ж якщо не вміщається, поставте поруч).

Важливо! Для того, щоб папір змогли переробити, він має бути чистий – без залишків їжі, напоїв, жирних плям.

Що можна переробити?

Папір, картон, газети, журнали, картонні коробки та пакування, реклами...

Що переробити неможливо?

Чеки, серветки, пергамент, папір, який забруднений їжею, жиром чи рідинами.

Контейнери для сортування сміття Контейнери для сортування сміття Контейнери для сортування сміття Контейнери для сортування сміття Контейнери для сортування сміття Контейнери для сортування сміття