Директор МІОК Львівської політехніки взяла участь у річних нарадах Світового Конґресу Українців

МІОК Львівської політехніки
Річні загальні збори Світового Конгресу Українців (СКУ)

25–27 серпня 2016 року в Києві відбулися Річні загальні збори Світового Конгресу Українців (СКУ). У їхній роботі взяла участь Ірини Ключковська, директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою, яка виголосила привітання від імені ректора Національного університету «Львівська політехніка», професора Юрія Бобала та від колективу МІОКу, а також виступила на круглому столі «Відзначення 50-ліття СКУ».

27 серпня 2016 року Світовий Конґрес Українців завершив свої триденні Річні загальні збори, які пройшли у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. У Зборах, які офіційно відкрились 25 серпня 2016 року, взяли участь 184 делегати і гості із 26 країн світу.

Офіційна частина Зборів розпочалась молитвами, які провели Глава Української Православної Церкви Київського Патріархату Святійший Патріарх Філарет та Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Патріарх Святослав (Шевчук), та вшануванням українських героїв, борців за незалежну Україну, після чого у виконанні Народної хорової капели «Дніпро» прозвучала пісня «Пливе кача».

Вітальне слово виголосив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій. Рівно ж учасників Зборів привітали Міністр культури України Євген Нищук, виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я України д-р Уляна Супрун, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка д-р Леонід Губерський, народні депутати України Рефат Чубаров, Валерій Пацкан та Іван Крулько, Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» д-р Ірина Ключковська та проректор з наукової роботи Львівського національного університету імені Івана Франка д -р Роман Гладишевський.

На адресу Зборів також надійшли письмові привітання від Президента України Петра Порошенка, прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, президента Національного олімпійського комітету Сергія Бубки та ректора Національного університету «Львівська політехніка» д-ра Юрія Бобала.

З доповіддю перед учасниками Зборів виступив Президент СКУ Евген Чолій, який наголосив на найголовніших аспектах виконаної праці та на головних пріоритетах для української діаспори на чолі з СКУ, які тепер спрямовані на те, щоб допомогти Україні захистити свою незалежність і територіальну цілісність.

Упродовж трьох днів учасники Зборів мали нагоду заслухати звіти про діяльність СКУ за минулий рік, а також обговорити шляхи майбутньої праці СКУ під час п’яти круглих столів: «Координація підтримки України», «Гуманітарні ініціативи СКУ в допомозі Україні», «Просування позитивного іміджу України», «Відзначення 50-ліття СКУ» та «Сприяння економічному розвитку України».

Після завершення триденної праці делегати прийняли резолюцію щодо майбутньої діяльності СКУ.

У рамках Зборів делегати на чолі з Президентом СКУ Евгеном Чолієм поклали квіти до пам’ятників Тарасу Шевченку і жертвам Голодомору та до стели Героїв Небесної Сотні.

Учасники Зборів також побували на вечорі з нагоди 25-ліття незалежності України, яке для них влаштував перший віце-прем’єр міністр – міністр економічного розвитку та торгівлі України Степан Кубів.

«Річні загальні збори Світового Конґресу Українців були дуже успішними та дали напрямок праці на майбутнє», – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Делегати прийняли резолюцію, де, зокрема, зазначено:

«Річні загальні збори СКУ закликають:

а) велично відзначити 50-ліття СКУ у всіх країнах проживання української діаспори, які б охопили складові організації СКУ та всі українські громади діаспори, а також міжнародне співтовариство та

б) активно поширювати інформацію про досягнення СКУ за 50 років своєї діяльності, зокрема матеріали Міжнародного інституту освіти культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка», у різних сферах життєдіяльності в діаспорі та в Україні».

Повний текст резолюції

Річні загальні збори Світового Конгресу Українців (СКУ) Річні загальні збори Світового Конгресу Українців (СКУ) Річні загальні збори Світового Конгресу Українців (СКУ) Річні загальні збори Світового Конгресу Українців (СКУ) Річні загальні збори Світового Конгресу Українців (СКУ) Річні загальні збори Світового Конгресу Українців (СКУ) Річні загальні збори Світового Конгресу Українців (СКУ) Річні загальні збори Світового Конгресу Українців (СКУ) Річні загальні збори Світового Конгресу Українців (СКУ)