Директор МІОК презентувала проекти Інституту на Першій щорічній конференції українських освітян США

МІОК Львівської політехніки
на конференції українських освітян Сполучених Штатів Америки

Директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» Ірина Ключковська презентувала проекти Інституту на Першій щорічній конференції українських освітян Сполучених Штатів Америки, яка відбулася 17 травня 2019 року у Вашингтоні (США).

Головним організатором конференції стало Посольство України в США, а головним співорганізатором – Шкільна Рада в США при Українському Конгресовому Комітеті Америки, яка об’єднує більш ніж сорок шкіл українознавства на території США.

У своєму виступі Ірина Ключковська розповіла про діяльність Інституту, спрямовану на підтримку українознавчих шкіл за кордоном, зокрема про масштабний Форум українознавчих суботніх і недільних шкіл, що відбувся в серпні 2018 року і за запитом учасників якого Інститут шукає шляхи для реалізації проекту інтерактивної карти «Український освітній Всесвіт».

Також директор МІОК ознайомила делегатів Конференції з освітньо-навчальним продуктом, який створює МІОК, а це:

  • підручники для вивчення української мови як іноземної («Крок», «Мандрівка Україною», «Ключ до України. Міста і люди»);
  • Літня школа україністики та інтернет-портал «Крок до України»;
  • конкурси для дітей («Українські діти з усього світу читають «Кобзар»», «Лис Микита з цілого світу», «Життя тобі», майбутній проект «Леся Українка, і ми – Українці»).

Наостанок Ірина Ключковська наголосила: «Ми як інституція, яка покликана підтримувати світове українство, українське шкільництво у світі, завжди будемо вам допомагати».

на конференції українських освітян Сполучених Штатів Америки на конференції українських освітян Сполучених Штатів Америки