Директор МІОК Ірина Ключковська взяла участь у зустрічі з Блаженнішим Святославом та владикою Богданом Дзюрахом

За матеріалами сайту УГКЦ
підготовка до VIІ сесії Патріаршого Собору УГКЦ

Ірина Ключковська, директор МІОКу, увійшла до секретаріату Патріаршого Собору УГКЦ «Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ», який відбудеться у 2020 році у Львові.

5 лютого 2019 р. Ірина Ключковська взяла участь у першій робочій зустрічі у рамках підготовки до VII сесії Патріаршого Собору, яка відбулася у Львові, у Патріаршому домі УГКЦ. Кандидати до секретаріату Собору мали нагоду зустрітися з Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом та Секретарем Синоду Єпископів УГКЦ владикою Богданом Дзюрахом.

«Загалом під час зустрічі ми розглянули три питання: склад оргкомітету та секретаріату, обговорили проект програми та проект статуту Собору, а також напрацювання тематичних пропозицій для єпархіальних соборів у рамках підготовки до VII сесії Патріаршого Собору нашої Церкви. Ми обговорили основні напрямки Собору, зокрема те, що стосується його програми та доповідачів. Слід зауважити, що це робоча зустріч для напрацювання пропозицій для Постійного Синоду УГКЦ, який відбудеться 1113 лютого в Києві», – наголосив секретар VIІ сесії Патріаршого Собору УГКЦ, голова Звичайного трибуналу Верховного Архиєпископа о. д-р Роман Шафран.

Учасниками зустрічі також були о. Андрій Максимович, о. д-р Олег Каськів, о. Павло Цвьок, диякон Сергій Касянчук.

Нагадаємо, що згідно з рішенням Синоду Єпископів УГКЦ 2018 року, VIІ сесія Патріаршого Собору УГКЦ відбудеться в серпні 2020 року в м. Львові. Тема Собору – «Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ».