Двоє викладачів кафедри політології та міжнародних відносин ІГСН перемогли у конкурсі NAWA Prom

Кафедра політології та міжнародних Львівської політехніки
Вармінсько-Мазурський університет в Ольштині

У квітні цього року двоє викладачів кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки – к. політ. н., доцент Ольга Івасечко та к. політ.н., старший викладач Домініка Рослонь – стали переможцями міжнародного проєкту з академічних обмінів NAWA Prom.

Польське національне агентство з питань академічних обмінів (NAWA) реалізовує програму Prom, метою якої є покращити компетенції аспірантів та науково-педагогічних працівників як із Польщі, так і з закордону, включно з країнами, що не є державами-членами Європейського Союзу. NAWA відбирає проєкти університетів та виділяє фінансування для участі аспірантів і науково-педагогічних працівників у коротких формах освітніх програм. Основною фокус-групою програми все ж є аспіранти, частка яких у проєкті становить 80%, тоді як науково-педагогічних працівників – 20%. До речі, минулого року перемогу в конкурсі здобув аспірант кафедри політології та міжнародних відносин Олександр Соколовський.

Цьогоріч львівські політехніки в рамках індивідуального гранту виконуватимуть наукове дослідження у Вармінсько-Мазурському університеті в Ольштині (Польща). Зокрема, тема дослідження Ольги Івасечко«Освітні наукові осередки української національної меншини в Польщі: стан, специфіка та перспективи функціонування», а Домініка Рослонь досліджуватиме безпекові виклики в Калінінградському регіоні. Науковим куратором викладачів буде д. політ. н., професор Тереса Астрамович-Лейк.

Попри важкі умови розвитку науки під час війни, викладачі Національного університету «Львівська політехніка» активно використовують можливості розвитку міжнародної наукової співпраці.

Ольга Івасечко Домініка Рослонь