Двоє представників Університету стали переможцями конкурсу в межах програми «Львів науковий»

Прес-служба Львівської політехніки
переможці конкурсу програми «Львів науковий»

Міський голова Львова Андрій Садовий нагородив переможців конкурсу «Премія Львівської міської ради талановитим ученим», що вже вдруге поспіль відбувається у межах програми «Львів науковий».

Нагадаємо, що ця програма була започаткована у 2016 році й передбачає комплекс заходів, спрямованих на промоцію міста як осередку освіти і науки, центру передових технологій та інновацій. Основними критеріями оцінювання учасників конкурсу є рівень наукометричних показників, кількість опублікованих наукових статей та вік кандидата.

А новинкою цьогорічного конкурсу стало присудження 5 премій молодим науковцям (віком до 40 років). З приємністю зазначимо, що серед лауреатів є й львівські політехніки: Леонід Василечко, професор кафедри напівпровідникової електроніки, і Тарас Максимюк, асистент кафедри телекомунікацій.

Вітаючи переможців конкурсу, Андрій Садовий, зокрема, зазначив:

– Ми всі хочемо жити в успішній країні. У світі є багато країн, одні успішні, інші неуспішні. Але ті країни, які підтримують освіту та науку, завжди перші серед перших. Ми щороку встановлюємо премії по 25 тисяч гривень для найкращих науковців міста. Для мене була велика честь сьогодні вручити ці відзнаки нашим львів’янам. Адже люди, які творять науку, особливі. Я чудово розумію, що наука – це та галузь, яка повинна мати максимальну підтримку держави. Але ми тут, в місті, робимо те, що можемо. Відтак наш обов’язок – хай і невеликими коштами підтримати тих науковців, які активно працюють для розвитку міста і нашої держави. Велика вам подяка за вашу працю, за те, що ви зробили для громади міста Львова.