Другокурсники кафедри СШІ захистили свої проєкти у рамках спільної програми з ІТ-компанією SoftServe

Кафедра систем штучного інтелекту Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-захисту

Студенти другого курсу кафедри систем штучного інтелекту Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки захистили свої роботи в рамках IT Project Development. Це – проєкт у межах спільної програми Dual Study кафедри СШІ та компанії SoftServe.

Ідея IT Project Development полягає у набутті та вдосконаленні гнучких і професійних навиків командного гравця під час роботи над командним проєктом під наставництвом професіоналів компанії. Студенти мали можливість відчути реальну проєктну атмосферу, яка вирує в компанії, а також розробити і презентувати власний, реальний та корисний IT-продукт.

Один із менторів Владислав Михайлишин поділився своїм досвідом роботи з командою:

– У мене команда займалась розробкою сайту для кафедри, у принципі вони спочатку мали більш амбітну ціль – переробити цілий ВНС, але ми вирішили почати із чогось простішого. У них було багато ідей, своє бачення того, як це повинно працювати (узгоджене з Наталею Шаховською, стосовно функціоналу й контенту), дизайн теж робили самі. Я в основному займався організаційними моментами та підказував їм, як краще зробити, виходячи з практичного досвіду, або допомагав із тим, чого вони ще не знали, наприклад CI/CD, розгортання та хостинг самого сайту. У нас були мітинги раз на тиждень, де ми дивились, що було зроблено, обговорювали результат і визначали завдання на наступний тиждень. Також, якщо в них були запитання, – я відповідав, і досить часто ці питання були ширші, ніж потребував сам сайт, тобто їм було цікаво дізнатись більше, ніж необхідно для самого проєкту. Комунікація починалася як більш ділова, оскільки я не тільки ментор, але й викладач кафедри, а вони студенти, але під кінець семестру вона вже стала настільки неофіційною, наскільки це в принципі можливо для формату викладач-студент.