Доцентка кафедри туризму взяла участь в онлайн-марафоні на підтримку культурної спадщини України

Кафедра туризму Львівської політехніки
Мар’яна Сеньків

24–30 липня відбувся четвертий онлайн-марафон на підтримку культури України «Хататон 4.0: Ukraine Heritage Edition», учасницею якого була доцентка кафедри туризму Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Львівської політехніки Мар’яна Сеньків.

Мета хататону – обʼєднати технологічні рішення, креатив та професійні знання для діджиталізації культурної спадщини України. Захід реалізується у співпраці House of Europe, Goethe-Institut в Україні та Digitizing.Space за підтримки Європейського Союзу.

Хататон складався з двох частин: освітньої та практичної. Освітня частина включала онлайн-лекції та воркшопи від українських і зарубіжних експертів про можливі технології оцифрування спадщини. Під час практичної частини під керівництвом менторів та експертів учасники розробляли власні проєкти зі збереження української культурної спадщини, які потім оцінювало конкурсне журі.

У межах хататону Мар’яна Сеньків працювала над двома проєктами у складі двох команд:

  • один проєкт стосувався збереження культурної спадщини нацменшин України і пройшов до півфіналу конкурсу;
  • інший проєкт був про збереження традиційних ремесел України і вийшов у фінал.

Робота над реалізацією цих проєктів триває.

Участь у хататоні – це чудова можливість ознайомитись із сучасними технологіями діджиталізації культурної спадщини, поспілкуватись із експертами з різних галузей і знайти однодумців та партнерів для реалізації власного проєкту.

Комунікація під час хататону відбувалась у застосунку Slack, де кожен учасник створив свій профіль.

Докладніше про захід і його результати