Доцентка кафедри туризму виступила на міжнародному семінарі щодо відбудови інфраструктури України

Кафедра туризму Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-конференції

28 липня 2023 року доцентка кафедри туризму Національного університету «Львівська політехніка» к.геогр.н. Марія Лущик взяла участь у міжнародному семінарі «Транскордонна стійкість критичної транспортної інфраструктури в Україні та її вплив на економіку та суспільство» у рамках проєкту Twinning for Identity, Sovereignty and Resilience (організатори – Department of Civil Engineering, School of Engineering, University of Birmingham, Birmingham, UK), де презентувала доповідь Impact of transport infrastructure on tourism development in Lviv region.

Захід відбувся у місті Варшаві у гібридному форматі англійською мовою. Координатор семінару від Бірмінгемського університету Стерджіос А. Мітоуліс окреслив у доповіді рамки (Framework-структуру) конфліктостійкості для розбудови критично важливої інфраструктури. Доповідь д-ра Сотіріоса Аргироудіса «Компроміси між стійкістю та сталими рішеннями в адаптації інфраструктури до зміни клімату: приклад мостів в Україні» висвітлила напрацювання щодо поєднання вимог зеленої економіки та поствоєнної відбудови.

Кожну з доповідей обговорювали під час круглих столів, де також було подано короткі виступи запрошених експертів.

У роботі семінару з британської сторони долучилися дослідники з Бірмінгемського університету, а також експерти з питань розвитку критичної інфраструктури, які надають рекомендації Уряду Сполученого Королівство щодо поствоєнної відбудови України.

Обговорення просторових проблем критичної інфраструктури м. Львова, Львівщини та загалом західних областей України сприятиме формуванню звіту й рекомендацій британських колег для Уряду Великобританії щодо майбутнього відновлення інфраструктури нашої країни.

Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції