Доцентка кафедри ТПК провела для учнів тематичний захід «Історико-правові традиції на скрижалях часу»

Кафедра теорії права та конституціоналізму Львівської політехніки
Герб Львівської політехніки

В рамках профорієнтаційної роботи доцентка кафедри теорії права та конституціоналізму Ірина Андрусяк провела тематичний захід інформаційного, освітнього та виховного характеру для учнів 11 класів середньої загальноосвітньої школи № 96 м. Львова та Сокільницькго закладу загальної середньої освіти І–ІІІ ступенів імені І.Я. Франка «Історико-правові традиції на скрижалях часу». Екскурсійний проєкт окреслювався періодом перебування західноукраїнських земель у складі Австро-Угорської імперії.

Учні мали змогу переглянути мультимедійну презентацію, а також взяти участь в екскурсії по будинку Палацу Правосуддя (нині – ХIХ корпус Національного університету «Львівська політехніка»). Будівля має статус пам’ятки архітектури місцевого значення. Довгі роки приміщення будинку були недоступними через закритий статус об’єкта.

В будинку, з часів функціонування тут Палацу Правосуддя, відвідувачів у центральному вестибюлі зустрічають фігури левів (авторства Антонія Попеля, творця пам’ятника Адаму Міцкевичу у Львові). Тут також є скульптура міфічної богині з оголеним мечем у руці, яку за грецькою міфологією називають Немезидою, за римською – Юстицією, що є уособленням правосуддя.

Збереглися інтер’єри нарадчої кімнати суду й залу судових засідань Палацу Правосуддя.

До проведення екскурсії була залучена здобувачка магістерського рівня освіти Інституту права, психології та інноваційної освіти Львівської політехніки Ірина Первів.