Доцентка ІГДГ прочитала лекції для студентів Технологічного університету Кельце за програмою Erasmus+

Кафедра вищої геодезії та астрономії Львівської політехніки
Фото з програми мобільності у Польщі

У рамках міжнародної програми мобільності Erasmus+ із 6 по 10 листопада 2023 року доцентка кафедри вищої геодезії та астрономії Інституту геодезії Львівської політехніки, доцент, к.т.н. Оксана Серант читала лекції для студентів Технологічного університету Кельце (Kielce University of Technology) у Польщі.

Представниця Львівської політехніки прочитала лекції про основні завдання геодинаміки, класифікацію методів вивчення геодинамічних процесів, геодезичні методи у вивченні рухів земної поверхні: геодезичні дослідження у вивченні зсувів, сучасних рухів земної поверхні та напружено-деформованого стану земної кори. Ознайомила студентів та викладачів із дослідженнями сучасних горизонтальних і вертикальних рухів земної поверхні за даними повторних багаторічних геодезичних спостережень та спостережень перманентних GNSS-станцій. Розповіла про геодезичні дослідження науковців Інституту геодезії Львівської політехніки.

Головним результатом поїздки за програмою Erasmus+ є передавання знань у галузі GNSS-технологій різного призначення для студентів та обмін досвідом у цій сфері між викладачами обох університетів. Це покращує та модернізує проведення теоретичних і практичних занять у сфері нових технологій в обох університетах та застосування цих знань у науково-дослідницькому процесі. Зустрічі зі співробітниками та студентами факультету інженерії довкілля геоматики та енергетики Технологічного університету Кельце також дають змогу налагодити більш тісні контакти в освітніх і наукових питаннях.

Під час візиту було обговорено можливості подальшої співпраці, також Оксана Серант відвідала навчальні лабораторії університету, ознайомилася з матеріально-технічною базою закладу. Таке стажування сприяє підвищенню якості освіти, удосконалює педагогічну майстерність і збільшує можливості професійного розвитку.

Програма заходу була наповнена різноманітними зустрічами та подіями. Великий внесок у програму мобільності та організацію зустрічей зі студентами і співробітниками Технологічного університету Кельце зробив ад’юнкт кафедри геодезії і геоматики (Wydział Inżynierii Środowiska, Geodezji i Energetyki Odnawialnej) док. інж. Ігор Романишин.

Фото з програми мобільності у Польщі Фото з програми мобільності у Польщі Фото з програми мобільності у Польщі Фото з програми мобільності у Польщі Фото з програми мобільності у Польщі