Доцент кафедри МО Ігор Кулиняк виступив із доповіддю на Літній школі у рамках проєкту EuApp

Кафедра історії, музеєзнавства та культурної спадщини
Скріншот з онлайн-школи

У Літній школі, що проходить у рамках проєкту Erasmus+ Jean Monnet «Європейська інтеграція України – історичні аспекти» (EuApp), виступив із доповіддю «Розвиток туризму України в умовах євроінтеграції: можливості та виклики» к.е.н., доцент кафедри менеджменту організацій Національного університету «Львівська політехніка,» а також координатор проєкту напряму Жан Моне «Європейський досвід популяризації історичної спадщини та культурного туризму» Ігор Кулиняк.

Під час виступу спікер ознайомив студентів зі станом розвитку туризму України в умовах євроінтеграції, приділивши більше уваги впливу війни на функціонування туристичного ринку України та країн Європейського Союзу. Розповів про стан розвитку ділового туризму та готельно-ресторанного бізнесу, зазначивши, що російське вторгнення в Україну посилило глобальну світову економічну невизначеність та загрожує занепаду туристичного бізнесу в Україні, й після закінчення війни перед туристичною галуззю країни постане чимало викликів. А особливо тих, які вкрай важливі для сталого розвитку всього національного туристичного ринку.

Ігор Кулиняк приділив увагу розгляду потреби негайного оновлення законодавства України та інтеграції до європейської системи, проаналізував основні принципи та напрями співпраці України з європейськими країнами у сфері туризму й окреслив перспективи формування європейського вектору сталого розвитку індустрії гостинності України.

Доповідач акцентував увагу слухачів на можливостях післявоєнного відновлення галузі туризму в Україні, оскільки відкладений попит на відпочинок зробить своє: людям захочеться кудись поїхати у вже мирний час, побути з рідними, відвідати друзів, сходити в музей, відпочити в Карпатах чи біля моря. Тож варто скористатись цим попитом і втілити маркетинг дестинацій та популяризувати різноманітні туристичні напрями.

Особливу увагу, за словами доповідача, потрібно звернути на місця пам’яті, яких, на жаль, буде після війни багато, і їх захочуть відвідати туристи з різних країн. Ось тут варто бути вкрай обережними з контентом та правилами відвідування, повагою до подій і людей, з якими ці місця пов’язані, дотримуватись морально-етичних принципів.

Як висновок доповідач показав найбільш перспективні напрями відновлення післявоєнного туризму в Україні.

Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи