Доцент кафедри ХТС Зенон Боровець презентував у Тернополі календар видавництва «Літопис УПА» на 2025 рік

Кафедра хімічної технології силікатів Львівської політехніки
Фото із презентації

У жовтні 2024 року доцент кафедри хімічної технології силікатів Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки Зенон Боровець презентував у Музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини (м. Тернопіль) календар видавництва «Літопис УПА» на 2025 рік.

Видавництво «Літопис УПА» було засноване колишніми вояками УПА та членами збройного підпілля ОУН у Канаді в 1973 році й за півстоліття на громадських засадах видало півтори сотні томів документів з історії визвольної боротьби українського народу в минулому столітті. Від 1992 року видавництво діє також в Україні. Цьогорічний календар є популярним ілюстрованим виданням, присвяченим збройному опору українців московському окупанту 80 років тому, а також героїчній боротьбі проти того самого агресора сьогодні.

Доцент Боровець є членом Видавничого комітету «Літопису УПА» й уже понад 10 років редагує цей календар. Також пан Зенон є автором 47-го тому «Підпільна пошта України», що розкриває не знану широкому загалу нашого суспільства сферу українського резистансу, якої у тогочасній Європі та світі не мав жоден інший національний рух опору.

Афіша заходу Фото із презентації Фото із презентації Фото із презентації Фото із презентації Фото із презентації