Доцент кафедри ХТНР взяв участь у Західноукраїнському форумі партнерства

Кафедра хімії і технології неорганічних речовин
Фото з форуму

2 грудня у Львові проходив Західноукраїнський форум партнерства, який об’єднав близько 800 представників українських і міжнародних компаній, влади та соціальної сфери. Основною метою заходу було визначення засад економіки воєнного стану, активізація бізнесу та створення середовища для релокованих підприємств із метою обміну досвідом та контактів для побудови успішних бізнес-зв’язків.

Доцент кафедри хімії і технології неорганічних речовин Інституту хімії та хімічних технологій Костянтин Блажівський став активним учасником форуму, зокрема взяв участь в обговоренні питань відновлення діяльності калійних виробництв Стебника і Калуша. З таким проєктом виступило ТОВ «Вайт Калій» з Дрогобича, яке планує переробляти накопичені розсоли, а в перспективі – калійні руди Прикарпатського родовища на сіль, калію і магнію сульфати та інші продукти. Доцент Блажівський вказав на технічні труднощі одержання чистих продуктів із такої сировини, що необхідно врахувати під час реалізації проєкту.

Під час спілкування з учасниками форуму Костянтин Блажівський налагодив контакти з працівниками Державного науково-дослідного і проєктного інституту основної хімії «НІОХІМ», релокованого на час війни з Харкова до Калуша. Було досягнуто домовленості про скерування випускників кафедри ХТНР на роботу в цю організацію.