Доцент ІСТР поставив за мету впродовж свого життя організувати саджання 50 мільйонів дерев

За матеріалами порталу Zaxid.net
саджання дерев

У суботу, 6 квітня 2019 року, на Львівщині громадські активісти посадять 100 тисяч дерев на місцях лісових зрубів. Дерева посадять на 10 локаціях Яворівського району і Сокальського районів, а також поблизу міст Жовква та Буськ. Про акцію Zaxid.net повідомив львівський бізнесмен та голова громадської організації «Добро.Дій», кандидат економічних наук, доцент кафедри туризму Львівської політехніки Ігор Дулин.

– Ми маємо намір посадити 100 тисяч дерев на місцях зрубів у лісах на Львівщині. Так ми засадимо орієнтовно 11–12 га лісу. Приблизно 80% саджанців – це хвойні дерева сосна і ялина, решта листяні: дуб, клен, явір. Самі саджанці і площі під це нам надають Жовківський, Буський і Рава-Руський лісгоспи. А робоча сила і всі інші витрати – від нашої організації, – сказав Ігор Дулин.

За його словами, до участі у проекті вже зареєструвались понад 500 небайдужих мешканців області та еко-активістів. Цю подію зафіксують представники Книги рекордів України.

Це вже 14-та і наймасштабніша висадка дерев, організована ГО «Добро.Дій» з 2014 року. За всі попередні подібні акції разом було посаджено понад 300 тисяч дерев. Загалом Ігор Дулин поставив собі за мету впродовж свого життя організувати саджання 50 мільйонів дерев.

– Спочатку ми садили по 10–20 тисяч дерев. Звісно, такими темпами важко було б досягнути цифри у 50 мільйонів. Однак тепер ми робитимемо масштабніші акції, такі, як заплановано 6 квітня, тому, як на мене, це цілком реально, – додав Ігор Дулин.