Доцент ІППО став співрозробником освітніх відео для сайту «Навчайте, де б ви не були» від Google

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Скріншот з відеозапису

На сайті «Навчайте, де б ви не були» від компанії Google з’явилася серія освітніх відео про роботу з інструментами Google for Education.

Серед навчальних відео є матеріали, де спікер ― доцент кафедри педагогіки та інноваційної освіти Інституту права, психології та інноваційної освіти Львівської політехніки, Google for Education Certified Trainer Олег Стечкевич. Викладач Університету спільно з командою напрацював матеріали «Початок роботи Chromebook», «Уроки онлайн. Додаткові функції Google Meet», «Керування файлами. Робота з Google Диском», «Слайд-шоу, ефективні демонстрації та взаємодія з Google Презентаціями».

― Цей проєкт спрямований на допомогу вчителям продовжувати викладати навіть тоді, коли нема змоги перебувати в класі. Ці освітні відео про роботу з інструментами Google for Education дадуть можливість ефективніше використовувати інструменти Google у процесі навчання, ― пояснив Олег Стечкевич. ― У межах ініціативи цього проєкту в партнерстві з Міністерством освіти і науки України та ЮНЕСКО освітяни різних регіонів України почали отримувати ноутбуки Chromebook. Загалом заплановано, що вчителі отримають 50 тисяч пристроїв.

Серед напрацьованих матеріалів, які допоможуть швидко та ефективно почати роботу з Chromebook, на сайті є відео, що стосуються таких тем:

  • Уроки онлайн. Основні функції Google Meet
  • Уроки онлайн. Додаткові функції Google Meet
  • Проведення уроків з Google Клас
  • Google Клас для студента
  • Щоденна робота та співпраця у Google Документах
  • Функції та можливості Google Календаря

Ці інструменти Google для спільного викладання й навчання доступні без оплати.