Доцент ІГСН Іван Хома під час онлайн-лекції розповів молоді про історичний хід бою під Крутами

За матеріалами сайту Львівської обласної державної адміністрації
Скріншот з онлайн-лекції

29 січня департамент внутрішньої та інформаційної політики Львівської обласної державної адміністрації провів онлайн-зустріч «Крути: боротьба триває…». Захід був присвячений відзначенню 103-ї річниці бою під Крутами.

Як розповіли у департаменті, формат зумовлений карантинними обмеженнями, проте саме онлайн-зустріч дала змогу залучити майже три сотні учасників.

Говорили про історію визначного протистояння, його передумови та наслідки для України.

Так, про історичний хід бою розповів кандидат історичних наук та доцент кафедри історії, музеєзнавства і культурної спадщини Національного університету «Львівська політехніка» Іван Хома.

– Молоді хлопці, які ще тиждень тому були студентами та сиділи в аудиторіях, як тільки почули, що є загроза української державності та столиці нашої країни, не задумуючись пішли добровольцями. І саме вони 29 січня 1918 року опинились на станції Крути, – зазначив він.

Розмовляли також про те, як важливо пам’ятати героїчне минуле наших предків та саме їхніми здобутками гартувати бойовий дух військовослужбовців, які сьогодні на сході нашої країни захищають кордони.

Повну трансляцію лекції, можна переглянути на сторінці департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА у соціальній мережі Facebook.