Допомога українцям від Південної Кореї

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Демонстрація в Кореї

Південнокорейці, які також свого часу стали свідками війни, висловлюють підтримку Україні під час акцій протесту з вимогою призупинити російську участь у міжнародних культурних заходах, скасувати будь-яку співпрацю з російськими артистами, усунути представників, пов’язаних з російською державою, відмовитися від будь-яких пожертв, фінансування чи спонсорства від російських організацій. Також найбільш знакові пам’ятки по всьому Сеулу засвітилися кольорами прапора України. Станом на 28 лютого благодійні внески від наших співвітчизників та небайдужих громадян налічували 7100 вон, а Корейське агентство міжнародного співробітництва відправило гуманітарний вантаж загальною вагою 40 тонн, який включає переносні кисневі концентратори, аптечки, медичне обладнання та ковдри.

З перших днів початку війни в Україні південнокорейський уряд засудив агресію РФ. Президент Південної Кореї Мун Чже Ін під час засідання Ради національної безпеки країни зазначив, що суверенітет і територіальну цілісність України необхідно поважати. Цю позицію уряд підтверджує санкціями:

«Як відповідальний член міжнародного співтовариства Південна Корея висловлює підтримку міжнародним зусиллям, у тому числі щодо введення економічних санкцій, спрямованих на стримування збройного вторгнення та мирного вирішення ситуації, і братиме участь у цих зусиллях», – сказав Мун Чже Ін.

Зокрема, уряд Південної Кореї підтримав санкції SWIFT, посилив експортний контроль проти Росії, заборонивши постачання стратегічних товарів, а 2 провідні банки Кореї припинили фінансування і кредитування торгівлі з 7 російськими банками.

Заклик до миру висловлюють студенти Всесвітньої студентської спілки університетів шовкового шляху в Університеті іноземних мов Хангук.