Доктору фізико-математичних наук, професору Ярославу Буджаку виповнюється 90 років

Кафедра напівпровідникової електроніки Львівської політехніки
Ярослав Буджак

26 травня 2021 року доктору фізико-математичних наук, професору Ярославу Степановичу Буджаку виповнюється 90 років.

У Львівській політехніці почав працювати з 1970 року на посаді доцента кафедри фізики. У 1976 році перейшов на посаду завідувача кафедри напівпровідникової електроніки, де відпрацював з перервами до 1997 року три каденції. За цей час кафедра стала одною з провідних в Університеті.

У 1985 році захистив докторську дисертацію на тему «Дослідження явищ переносу в напівпровідниках із складним зонним спектром», а у 1986 році був затверджений у вченому званні професора.

За час роботи у Львівській політехніці підготував 12 кандидатів наук та одного доктора наук. Автор низки монографій, понад 300 наукових праць, 11 авторських свідоцтв і патентів. Член Міжнародної термоелектричної Академії та почесний академік постійно діючої «Міжнародної конференції з фізики і технології тонких плівок та наноструктур».

За вагомий внесок у розвиток науки і системи вищої освіти та підготовку висококваліфікованих фахівців нагороджений такими відзнаками: Медаллю Президента України (2006 р.), знаком «Петро Могила» (2006 р.), Почесною Грамотою Міністерства освіти і науки України (2005 р.), Дипломом дійсного члена Міжнародної Академії термоелектрики (2002 р.), Почесним знаком «Відмінник освіти України»(1994 р.), Почесною грамотою МВО УРСР (1981 р., 1991 р.).

Шановний Ярославе Степановичу,

в день Вашого славного ювілею колектив кафедри напівпровідникової електроніки бажає Вам міцного здоров’я та творчого довголіття, безмежного щастя, всіляких гараздів та життєвої наснаги на довгі роки!

Нехай наша глибока повага до Вас надає Вам упевненості, а благополуччя та добробут у Вашому домі стануть Вашими супутниками на многії літа! Невичерпної Вам творчої енергії!