Докторант кафедри фотограмметрії та геоінформатики прочитав лекцію для студентів та аспірантів НУБіП

Доцент кафедри фотограмметрії та геоінформатики
Фото з лекції

28 серпня 2024 року докторант кафедри фотограмметрії та геоінформатики Інституту геодезії Львівської політехніки Борис Четверіков на запрошення декана факультету землевпорядкування Національного університету біоресурсів і природокористування, д.е.н., професора Тараса Євсюкова прочитав виїзну лекцію для студентів та аспірантів факультету на тему «Фотограмметричні методи в дослідженні земель історико-культурного призначення».

Фотограмметричні технології дають змогу точно та неінвазивно документувати й аналізувати історичні ландшафти та археологічні об’єкти, забезпечуючи їх збереження для майбутніх поколінь. У використанні земель історико-культурного призначення ці методи особливо цінні, адже вони допомагають інженерам-землевпорядникам визначати межі й характеристики об’єктів культурної спадщини, приймати обґрунтовані рішення щодо управління земельними ресурсами, зберігаючи при цьому історичні та культурні цінності.

Лекція-дискусія відбулась у творчій та дружній атмосфері, а подана інформація зацікавила студентів, які ще краще відчули важливість і перспективність обраної професії.

Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції