До реалізації програми перетворення Львова у «розумне місто» долучиться й Львівська політехніка

Ігор Галущак, прес-служба Львівської політехніки
програма перетворення Львова у «розумне місто»

На останньому пленарному засіданні сесії Львівської міськради депутати ухвалили рішення «Про надання департаменту розвитку Львівської міської ради в оренду нежитлових приміщень на вул. Валовій, 2». Як зазначає очільниця управління ІТ мерії Марта Романяк, тут планують створити Центр інновацій.

– Такий Центр стане середовищем креативних ідей, доступу до знань та професійної експертизи, – розповідає Марта Романяк. – Він може стати місцем народження інновацій та ІТ-рішень для побудови «розумного міста» в синергії з ІТ-компаніями та студентами. Цей проект ми плануємо реалізувати спільно з кількома академічними установами міста, зокрема Національним університетом «Львівська політехніка».

У Центрі інновації планують відкрити, окрім проектного офісу, лабораторії, конференц-зал, Startup school, що дасть змогу проводити тут пітчинг стартапів. Відтак, завдяки такому Центру зможуть впроваджувати ІТ-рішення у всі сфери життя міста для побудови повноцінного smart-city.

Нагадаємо, міська влада Львова досягнула домовленості з Національним університетом «Львівська політехніка» про розробку застосунка в межах студентського проекту «Інтернет речей». І вже отримано перші візуалізації та результати. У цьому застосунку можна переглянути стан черги, записатися на прийом до посадовців, перевірити стан виконання звернення, залишити відгук, переглянути реєстр послуг та скористатися онлайн-підтримкою тощо.

Марта Романяк