До Львівської політехніки завітали актори театру імені Марії Заньковецької

Анна Зіганшина, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із зустрічі у Львівській політехніці

14 грудня в Інституті гуманітарних та соціальних наук відбулася творча зустріч акторів театру імені Марії Заньковецької зі студентами-першокурсниками. Серед запрошених артистів – актор, драматург, заслужений діяч мистецтв України Орест Огородник, народна артистка України Дарія Зелізна, актор театру та кіно, заслужений артист України Андрій Гаврилів, заслужена артистка України Валентина Щербань, а також актори театру імені Марії Заньковецької Ярослав Дерпак та Інна Калинюк.

Атмосфера в аудиторії була надзвичайно тепла й затишна. Митці розповіли про свою творчу діяльність і представили кілька уривків з вистав, за якими молодь із цікавістю спостерігала. Не оминули гості й теми повномасштабної війни в Україні.

«Війна є справді найстрашнішим випробуванням для людей у будь-який час. Театр, як і кожна державна інституція, не може залишатися осторонь тих подій, які відбуваються в нашій рідній країні. Сьогодні життя показує нам найжахливіші й найсмішніші моменти, які ми тільки можемо уявити. Саме від молоді залежить майбутнє України. І це не просто слова. Від вас залежить, даремною чи недаремною є смерть тих людей, які нині віддають життя за Батьківщину», – звернувся до студентів Орест Огородник.

Наприкінці заходу всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять воїнів, які полягли за Україну.

Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці