«До кінця року зміниться вигляд площ перед І, V та ХІ корпусами Політехніки» – проректор Володимир Крайовський

Юрій Мартинович, Центр комунікацій Львівської політехніки
І корпус Політехніки

«Запланували зробити близько трьох тисяч метрів бруківочного покриття. Чому роботи затягнулися? Бо двічі не відбувся тендер із закупівлі бруківки. Третій тендер ніби відбувся. Чому ніби? Тому, що лише 13 серпня маємо підписати угоду на закупівлю. Там є певна процедура закупівлі. Якщо угоду підпишемо, то почнеться завіз матеріалів і замощення. Загалом чи не вся ця бруківка піде на замощення біля п’ятого та першого навчальних корпусів. Перекладання сходів біля п’ятого корпусу практично вже на 80% виконали. Буде нова бруківка, буде пандус, все оновлено та красиво», – розповідає Володимир Крайовський, проректор із навчально-виробничої роботи Національного університету «Львівська політехніка».

Проректор додав, що змін зазнає також перехід між п’ятим та першим корпусами.

«Цю ділянку буде повністю замощено. Там цікавий проєкт. Ширина хідника становитиме 3.5 метри. Заплановано лавки, квітники. Це буде такий простір, де любо посидіти та відпочити», – каже Володимир Крайовський.

Суттєвих змін зазнає площа перед першим корпусом. По-суті там відбудеться повна реконструкція, адже буде замінено також інженерні мережі.

«Площу перед першим корпусом замостять бруківкою. Але ми ще у пошуках рішень, як воно все остаточно має виглядати. Є пропозиції дещо змінити квітник. Але я проти пересадження рослин, бо вони можуть загинути (зараз не період для цього). Точно, що посередині площі не буде фонтана. Я хотів би поставити там столи й лавки, щоб студенти могли в теплий період працювати, підживлювати телефони й ноутбуки. Бо там буде підведено електрику», – говорить Володимир Крайовський.

Невеликі зміни вже відбулися й на частині подвір’я головного корпусу. Зокрема з’єднано переходом алею від пам’ятника політехнікам, які полягли в роки Другої світової війни, з алеєю, яка веде в бік 11 корпусу. Саме ж подвір’я 11 корпусу також зазнає змін. Частину території газону перетворять на зону відпочинку з лавками та столами, за якими зможуть відпочивати чи працювати студенти.

«Ми вже завершуємо облаштування ще однієї зони, яка з’явиться посередині алеї, що веде з головного корпусу до одинадцятого. Це кругле підвищення, яке засіють травою. Навколо ж будуть лавки та зона відпочинку», – каже Володимир Крайовський.

Всі ці роботи здійснюються за кошти університету. Університет у межах 2 млн грн закупив бруківки. Також у штат було прийнято кваліфікованих робітників, які й займаються такими роботами.

У планах до кінця року завершити всі ці ремонтні роботи.

Володимир Крайовський Бруківка на території Львівської політехніки Бруківка на території Львівської політехніки Бруківка на території Львівської політехніки Бруківка на території Львівської політехніки Бруківка на території Львівської політехніки Бруківка на території Львівської політехніки Бруківка на території Львівської політехніки Бруківка на території Львівської політехніки