До Дня Великодня

Товариство «Просвіта» Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

Наближається дивовижне за духовною суттю і силою християнське свято Великодня – Воскресіння Христового. У ньому сплелися ідеї пожертви во ім’я життя людства, віри в добро, надії на порятунок разом із дохристиянськими звичаями уславлення сонця як джерела світла. До нас, на щастя, дійшли радісні побутові звичаї, веселі молодечі забави святкування. Наскільки людство було б біднішим, якби ми не мали могутнього пласта культури цього «Великого дня», оспіваного в літературних творах і мистецьких шедеврах!

Це славне свято наша Держава, за яку боролось не одне покоління українців, уже третій рік зустрічає під звуки тривожних сигналів попередження від московитських ударів смертоносною зброєю по містах і селах, по лікарнях, школах, дитячих садочках. Горе і біду несе озвірілий варвар ХХІ сторіччя. Розуміємо, що Україна жива, Україна бореться найперше завдяки нашим захисникам, мужнім оборонцям, які стримують орду часто ціною власного життя. Тільки завдяки їм сьогодні маємо змогу зустрічати це величне християнське Свято, освячувати паски, розмальовувати писанки, водити гагілки.

Політехніка не стоїть осторонь великої боротьби: збираємо кошти на потреби ЗСУ, на дрони, у всіх корпусах Університету наші дівчата плетуть маскувальні сітки, урочисто зустрічаємо у своїх підрозділах кожного бійця-політехніка, які діляться роздумами і подіями про їхню участь в обороні Української держави, на всіх урочистостях найперше віддаємо шану героям. Зі стін у кожному інституті на нас дивляться політехніки, наші колишні студенти, які загинули за Батьківщину. Зустрічаємося з ними, хоча вони вже у світах інших, даємо присягу, що ніколи не забудемо наших героїв, що вони будуть жити у вдячній пам’яті політехніків, як живуть імена великих вчених, дослідників, організаторів наукових шкіл.

Нехай великодній вогонь Господньої благодаті підтримує всіх у добрих справах! Пам’ятаймо, що після ночі настає ранок, після Голгофи – Боже воскресіння, а після битви настане Перемога. Українська Перемога!

Від Товариства «Просвіта» Львівської політехніки вітаю Вас зі світлим Святом Воскресіння Христового!


Голова Товариства «Просвіта»
Львівської політехніки
Христина БУРШТИНСЬКА