До Дня Конституції «Гаудеамус» разом із представниками діаспори виконали пісню «Ой у лузі червона калина»

Юрій Мартинович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із заходу

Народна хорова капела студентів Львівської політехніки «Гаудеамус» разом із представниками музичних колективів української діаспори заспівали чи не найвідомішу повстанську пісню нашого народу ― «Ой у лузі червона калина».

Ідея створення цього проєкту, який об’єднав серця політехніків та українців, що мешкають за кордоном, належить Львівській політехніці.

До створення відео долучилися: Український дитячий хор в м. Торев’єха, Іспанія (керівник – Тарас Хом’як); Парафіяльний хор храму св. Варвари м. Відень, Австрія; Народна хорова капела студентів «Гаудеамус», Національний університет «Львівська політехніка»; церковний хор парафії Успіння Пресвятої Богородиці, УГКЦ, м. Денія, Іспанія; семінаристи Української Папської Колегії ім. Священномученика Йосафата, м. Рим; хор «Оранта», м. Барселона, Іспанія; парафіяльний хор церкви Воскресіння Христового УГКЦ, острів Ібіца (керівник – Христина Касько).

Головний диригент хорової капели студентів «Гаудеамус» Роман Мачишин розповів, що це відео присвячене Дню Конституції України.

«Ця пісня зараз дуже актуальна та популярна в світі. Відео спрямоване на підтримку українського патріотичного духу в час війни. Це важливо, щоб підтримувати український дух, щоб люди в усьому світі не забували, що Україна досі змушена виборювати свою незалежність. Дуже приємно, що українці з діаспори відгукнулися і долучилися до цього проєкту», ― зазначив Роман Мачишин.