До 100-річчя утворення ЗУНР у Науково-технічній бібліотеці Університету відбувся круглий стіл

Кафедра ІМКС Львівської політехніки
До 100-річчя утворення ЗУНР в НТБ відбувся круглий стіл

У середу, 31 жовтня 2018 року, в приміщенні Науково-технічної бібліотеки Національного університету «Львівська політехніка» відбувся круглий стіл на тему «До 100-річчя утворення Західноукраїнської Народної Республіки». Організаторами заходу стали працівники бібліотеки та викладачі кафедри історії, музеєзнавства і культурної спадщини.

Вчений секретар Науково-технічної бібліотеки О.В. Шишка презентував «Інтерактивну книжково – ілюстративну виставку до 100-ліття утворення ЗУНР» та виступив із доповіддю про події Листопадового чину, команда викладачів кафедри ІМКС провела історичні паралелі, акцентувавши увагу на особливій актуальності подій 1918 року для теперішнього часу, обговорила участь студентів Львівської політехніки в українсько-польській війні 1918–1919 рр. та висвітлила міліарні аспекти Чортківської офензиви Галицької армії 7–28 червня 1919 року.

Чудову атмосферу створила група гостей з Литви, які ознайомили присутніх з історією Литовської Республіки у 1918 році, продемонстрували традиційне вбрання та музичні інструменти своєї держави. Серед гостей заходу були також студенти та працівники Львівської політехніки.