Для українських науковців започатковано стипендіальну програму у сфері контролю над озброєннями

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до матеріалу

Віденський центр з питань роззброєння та нерозповсюдження (Vienna Center for Disarmament and NonProliferation) започаткував нову програму для навчання українських спеціалістів Emergency Fellowship Programme – Ukraine (EFPU).

Зазначену Програму започаткували через воєнні дії рф на території України, аби підтримати дослідження науковців та експертів з питань контролю над ядерною зброєю, нерозповсюдження та роззброєння в європейських установах.

EFPU надаватиме короткострокові (від 3 до 6 місяців) стипендії (3 000 доларів США на місяць) українським науковцям та експертам, що дасть їм змогу провадити дослідження в європейських аналітичних центрах, університетах та неурядових організаціях.

Програма відкрита для громадян України, які працюють над нерозповсюдженням, роззброєнням та контролем озброєння (включно з ядерною безпекою та експортним контролем), а також отримали ступінь магістра або мають докторантуру/докторську освіту.

Кандидати можуть бути експертами та практиками, такими, як науковці чи дослідники з університетів, неуніверситетських науково-дослідних установ, аналітичних центрів та дослідницьких центрів в Україні.

Докладну інформацію щодо порядку подання заявок для участі у програмі EFPU можна отримати на сайті організаторів.