Для студентів кафедри ХТС провели лекцію-екскурсію в умовах реального виробництва

Кафедра хімічної технології силікатів Львівської політехніки
Фото з екскурсії

Сучасні тенденції розвитку освітнього процесу передбачають поряд із наданням здобувачам вищої освіти теоретичних знань, що базуються на новітніх досягнень науки і техніки, також формування у них практичних навиків на основі отриманих знань. У цьому аспекті вирішальне значення має читання лекційного матеріалу в умовах реальних виробництв.

У вересні 2024 року для магістрів освітньо-професійної програми «Хімічні технології тугоплавких неметалевих і силікатних матеріалів» спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія», що навчаються на кафедрі хімічної технології силікатів Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки, директор одного з провідних вітчизняних підприємств Limestone Ukraine Андрій Шепінько провів лекцію-екскурсію на тему «Світові тенденції розвитку матеріалів архітектурно-будівельного призначення».

Студенти докладно ознайомилися з технологією виробництва сучасних оздоблювально-декоративних матеріалів, які у своєму складі поєднують як акрилові полімерні, так і традиційні мінеральні компоненти. Особливу увагу лектор приділив механізації технологічного процесу, а також забезпеченню екологічності продукції. Під час лекції було наголошено на викликах, з якими стикаються компанії будівельної галузі в умовах повномасштабної війни та способах їхнього розв’язання.

Студенти відзначили змістовність отриманих знань і дуже вдячні адміністрації Limestone Ukraine за надану можливість краще зрозуміти виробничі процеси та пошук оптимальних рішень компанії на практиці.

Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю у навчанні та формуванні висококваліфікованих фахівців силікатної галузі!

Фото з екскурсії Фото з екскурсії