YouControl – можливість володіти вичерпною інформацією: для політехніків організували навчальний воркшоп

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
колаж

Студенти 4–5 курсів Львівської політехніки 29 листопада дізналися про те, як працює аналітична система YouControl. Для них організували навчальний воркшоп – «Open Data для студентів».

Це була нагода для політехніків дізнатися, як визначати благонадійність контрагентів, аналізувати ділове середовище, шукати інформацію для журналістського розслідування та загалом працювати з відкритими даними. За допомогою аналітичної системи студенти мали змогу ефективніше працювати над курсовими, дипломними проектами та готуватися до практичних занять на основі певних кейсів та даних із реальних компаній.

У такий спосіб можна дізнатися про фінансову та ринкову потужність компанії чи підприємства, фінансову спроможність, судові справи. Через такий сервіс можна оцінити компанію: чи вона надійна в плані працевлаштування, чи має податкові чи інші заборгованості, чи ризиковано співпрацювати з нею. Також сервіс дає змогу відстежити фіктивність компаній та застосування санкцій.

На нинішній день відкриті дані становлять приблизно 600 комплектів, 60 млн судових справ, які успішно використовують ЗМІ та ГО для розкриття нечесних бізнесів. Для студентів цей сервіс цікавий і для навчання.