Діти Президента України читали книгу «Життя – Тобі…», презентовану МІОК Львівської політехніки

МІОК Львівської політехніки
книга «Життя – Тобі…»

Дружина та діти Президента України взяли участь в акції «Книжка від зірки», де прочитали уривки з книги «Життя – Тобі…», презентованої Міжнародним інститутом освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» на цьогорічному Форумі видавців. Подія відбулася 11 вересня 2015 року у Львівському національному музеї ім. Андрея Шептицького у рамках Дитячого Форуму видавців.

Розпочинаючи захід, Марина Порошенко зазначила, що книга «Життя – Тобі…» для неї є особливою, адже в ній представлені зворушливі есе та вірші дітей з усіх регіонів України, в тому числі з окупованих територій, а також з Греції, Іспанії, Норвегії, Польщі, Португалії і Франції. Опубліковані твори перемогли в однойменному Міжнародному літературно-мистецькому конкурсі, що був організований МІОКом спільно з норвезько-українською громадською організацією «Maidan Norway» під егідою Міністерства освіти і науки України. Діти – Олександра, Євгенія та Михайло Порошенки – прочитали вибрані твори з книги.

«Книга «Життя – Тобі…», за словами Ірини Ключковської, директора МІОКу, – це документ епохи України ХХІ століття, думки й оцінкові судження дітей, які вже завтра керуватимуть державою, розбудовуватимуть нашу країну. Окрім цього – це цінне першоджерело для аналізу і висновків, які ми всі повинні зробити». «Цю книгу неможливо читати без сліз. Наскільки діти відчувають те, що відбувається в Україні… Знання допоможуть будувати країну. Сподіваюсь, що в діточок буде краще майбутнє», – зазначила перша леді України Марина Порошенко.

акція «Книжка від зірки» акція «Книжка від зірки» акція «Книжка від зірки» акція «Книжка від зірки» акція «Книжка від зірки» акція «Книжка від зірки» акція «Книжка від зірки»