Діаспора Україні. Іспанія

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Ілюстрація до матеріалу

Щонеділі українці в Іспанії невпинно організовують акції протесту проти фашистської агресії Росії в Україні. До підтримки українського народу навіть долучився голлівудський актор Хав’єр Бардем:

«Я зараз тут, щоб продемонструвати своє засудження войовничих дій Російської Федерації проти України».

Цікаво, що з ініціативи мешканців містечка Фуентес-де-Андалусія, впродовж тижня їхнє містечко матиме горду назву «Україна». Крім того, деякі з його вулиць також тимчасово перейменують на Київську, Маріупольську, Харківську, Херсонську й Одеську. А будівлі МЗС Іспанії та площа Сібелес у Мадриді замайоріли кольорами нашого прапора. У такий спосіб мешканці хотіли продемонструвати свою солідарність з народом України.

Також іспанці активно допомагають тимчасово переміщеним українцям, зокрема надають прихисток, роботу, можливість навчатися у школі, забезпечивши учнів мовним асистентом. А також консалтингова компанія з цифрової трансформації Prodigioso Volcán розробила візуальний посібник для полегшення спілкування тимчасового переміщених осіб з України з громадянами Іспанії.

Глава Уряду П. Санчес запевняє, що Іспанія стабільно буде надавати Україні усю необхідну підтримку: на політичному рівні й у гуманітарній сфері. А невдовзі П. Санчес планує особисто відвідати Україну. Іспанія уже надала 200 тонн боєприпасів, 20 бронеавтомобілів і вислала з країни 25 російських дипломатів.

Для всіх охочих долучитися до допомоги Посольство України в Королівстві Іспанія відкрило рахунок у банку BBVA для гуманітарної допомоги тимчасово переміщеним особам та постраждалим від війни в Україні.

Дякуємо кожному, хто бореться разом з нами. Слава Україні!