День дизельного двигуна: у Львівській політехніці розповіли про один з важливих винаходів людства

Юрій Мартинович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із заходу

23 лютого у Машинній залі Львівської політехніки (вул. Устияновича, 5) провели для школярів тематичне дійство «День дизельного двигуна».

Старшокласники та студенти професійних училищ і коледжів мали змогу дізнатися про історію дизельного двигуна, зокрема про перспективи дизельного двигуна в час електрокарів, а також про те, як його застосовують наші військові. Крім того, їх ознайомили з освітньою програмою «Автомобільний транспорт» Львівської політехніки.

Зазначимо, що у Машинній залі можна побачити один із найстаріших дизельних двигунів ― йому понад сто років.

― Наш захід орієнтований на потенційних абітурієнтів. Ми його приурочили до Міжнародного дня дизельного двигуна. Важливо те, що сьогодні, в умовах війни, тема дизельних двигунів дуже актуальна. Захід провели спільно з Інститутом механічної інженерії та транспорту, зокрема з кафедрою автомобільного транспорту, й Інтелектуальним навчально-науковим центром професійно-кар’єрної орієнтації нашого університету, ― розповів про подію директор Музею історії Львівської політехніки Володимир Бевз.

Цікавинкою заходу стала вікторина з призами для найуважніших слухачів. Також старшокласникам і студентам професійних училищ провели екскурсію головним корпусом Львівської політехніки.

Зауважимо, що 23 лютого відзначають День дизельного двигуна, що його винайшов німецький інженер Рудольф Дізель. Патент на свій винахід він отримав саме 23 лютого 1893 року.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу