Делегація Університету взяла участь в урочистій інавгурації нового академічного року у Краківській політехніці

Генеральне консульство України в Кракові
Фото з урочистої інавгурації

3 жовтня у Краківській політехніці (Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki) відбулась урочиста інавгурація академічного року 2023/2024. На запрошення ректора Краківської політехніки професора Анджея Шарати в урочистих заходах взяли участь Генеральний консул України в Кракові В’ячеслав Войнаровський, а також офіційна делегація Національного університету «Львівська політехніка» на чолі з ректором професором Юрієм Бобалом.

Відповідно до програми проведення заходу відбулись: виступи ректора вишу, голови парламенту студентського самоврядування, голів Товариства випускників і Товариства студентів з інвалідністю; церемонія посвяти у студенти; інавгураційний виступ голови групи Landeskrone і фундації князів Любомирських Яна Любомирського-Лянцкоронського «Інженерія – на практиці – досвід княжого роду Любомирських»; вручення державних нагород викладачам і відзнак для молодих науковців; нагородження найкращого факультету статуеткою імені професора Ізидора Стелла-Савіцького; концерт хору Краківської політехніки «Кантата».

З нагоди початку нового навчального року цього ж дня відбувся молебень в академічному храмі університету – Базиліці Святого Флоріана.

Краківська політехніка стала alma mater для багатьох наших співвітчизників різних поколінь, а після повномасштабного рашистського військового вторгнення 24 лютого 2022 року, солідаризуючись з українським народом, її колектив незмінно надає вагому допомогу академічній спільноті України та реалізує важливі проєкти з підготовки українських громадян – фахівців інженерно-будівельної сфери – для відбудови інфраструктури нашої держави.

Фото з урочистої інавгурації Фото з урочистої інавгурації Фото з урочистої інавгурації Фото з урочистої інавгурації Фото з урочистої інавгурації Фото з урочистої інавгурації Фото з урочистої інавгурації Фото з урочистої інавгурації Фото з урочистої інавгурації