Чи легко випускникові знайти роботу після навчання у Львівській політехніці?

Данило Жеребецький, студент 3-го курсу кафедри журналістики та засобів масової комунікації
Заставка до матеріалу

Вихід у «вільне плавання» після закінчення ЗВО ― переломний момент для кожної людини. Самовизначення та пошук роботи вимагають чимало зусиль та підтримки від оточення. Насамперед варто дізнатися про кількість вакансій і навички, які повинен мати той чи той спеціаліст, ще до вступу, бо так можна зрозуміти, які саме знання потрібні випускникові.

Якщо, до прикладу, гарантовано хочете не тільки освоїти потрібну спеціальність, а й знайти робоче місце після закінчення навчального закладу, заздалегідь знайдіть компанію, яка потребує спеціалістів певного профілю. Львівська політехніка має систему працевлаштування своїх випускників, і, власне, така компанія може укласти з вами договір та дати скерування на навчання.

Ми вирішили поцікавитися, як шукали роботу наші випускники і з якими труднощами стикалися. На цю тему поділилася своїм досвідом випускниця спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» ІНЕМ Анастасія Грицан.

– Мій досвід пошуку роботи досить цікавий. Звісно, я мала сильне бажання й високу мету, а саме – працювати фінансовим аналітиком у великій та перспективній компанії. Проте роботодавці, шукаючи фінансового директора чи фінансового менеджера, стараються максимально чітко подати образ ідеального кандидата, де важливі не лише особисті риси та рівень освіти, а й, звичайно ж, професійні навички, підтверджені кваліфікаційними сертифікатами, і досвід роботи. Хоча знайти роботу, не маючи за плечами жодного досвіду, важко в будь-якій галузі.

Поширена думка, що влаштуватися без досвіду фінансистом можна, лише маючи «потрібні» зв’язки або якщо трапиться щасливий і вкрай рідкісний випадок. Але я на власному досвіді переконалася, що можливо знайти хорошу вакансію, ще навіть навчаючись в університеті. Коли я проходила практику на третьому курсі, роботодавці з різних банків приходили до нас у навчальний час і пропонували свої вакансії, ще й підлаштовували графік навчання до графіка роботи, що було дуже зручно для студентів. Тому я змогла обрати той банк і ту посаду, які мені підходять, навіть не маючи диплома, з умовою завершення вищої освіти в майбутньому.

Отже, підсумовуючи слова Анастасії, можна зробити висновок, що студентам Львівської політехніки надають можливість знайти гідну роботу для себе ще навіть на етапі навчання.