«Чому ви вступили до Політехніки?»: розповідають студенти першого курсу Університету

Анастасія Мозгова, тижневик «Аудиторія»
Першокурсники

Ірина Дякович, першокурсниця Інституту економіки і менеджменту:
«Ставлення до студентів – краще»

Як на мене, тут навчатися дуже престижно, тому від початку хотіла саме до Політехніки. Ще один плюс – ставлення до студентів значно краще й приємніше, ніж в інших вишах – я це зрозуміла під час вступної кампанії. Враження від посвяти колосальні. Я дуже рада, що мене прийняли. Впевнена, що вчитися тут – одне задоволення.

Ірина Струк, першокурсниця Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології:
«Знайомий порадив вступати саме сюди»

Я вибрала Політехніку, бо вона більше спеціалізується на комп’ютерах, до того ж знайомий порадив вступати саме до цього інституту (ІКТА). Ще одна причина – навчання на комерційній формі дешевше, ніж в інших вишах. Мені здається, тут буде цікаво навчатися, зі мною вступили два моїх однокласники, тому сумно нам точно не буде. Ось саме йду дивитися на списки, буде круто, якщо ми потрапимо до однієї групи. Від навчання очікую веселого й цікавого життя та важкої сесії.

Анна Дьякова, першокурсниця Інституту архітектури:
«Архітектура була моєю дитячою мрією»

Я зі Закарпаття, приїхала до Львова, бо тут, у Політехніці, навчалася моя сестра. Враження, про які вона розповідала, спонукали мене вступити до того ж університету. І мені вдалося, щоправда на платну форму навчання. До слова, я також подавала документи до університету Франка, де «пройшла» на бюджет. Спочатку вагалася, але таки обрала Політехніку, оскільки рік готувалася до творчого конкурсу, до того ж архітектура завжди була моєю дитячою мрією. У часі вступних випробувань я знайшла тут багато друзів. Загалом мені дуже подобається Львів – тут усі готові тобі допомогти, люди – щирі й привітні.

Арсен Угрин, першокурсник Інституту телекомунікації, радіоелектроніки та електронної техніки:
«Тут більше спеціальностей за комп’ютерним напрямом»

З Політехнікою знайомий давно: тут працює мій батько й колись працювала мама. Тут більше спеціальностей за комп’ютерним напрямом, тому вступив сюди. При вступі керувався результатами ЗНО. Планував вступити до Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології або Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій, але доля привела мене до ІТРЕ.

Наталія Ментух, першокурсниця Інституту права і психології:
«Усе вирішило ЗНО»

Політехніку обрала, відштовхуючись від результатів ЗНО. Мені сподобався заклад на вигляд, особливо територія університету, хоча корпуси дуже розкидані. Вибір я зробила ще в десятому класі. Однокласники «освятили» мене психологом: якщо були якісь міжусобиці – вирішувала їх зазвичай я. Мені подобається робота з людьми, можливість допомогти їм, тому я вирішила стати психологом. Враження від посвяти надихаючі, дуже сподобалися виступи студентів.

Арсен Угрин, першокурсник Інституту телекомунікації, радіоелектроніки та електронної техніки Анна Дьякова, першокурсниця Інституту архітектури Ірина Струк, першокурсниця Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Ірина Дякович, першокурсниця Інституту економіки і менеджменту Наталія Ментух, першокурсниця Інституту права і психології