Богдан Черкес: «Проєкт «Арт-простір Львівської політехніки» варто обговорити і детально пропрацювати»

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Богдан Черкес

Вже понад пів року Асоціація випускників Львівської політехніки разом із дизайнерами, викладачами та студентами Інституту архітектури та дизайну напрацьовує ідеї для проєкту «Арт-простір Львівської політехніки», який мав би змінити не лише вигляд, а й наповнення кампусу нашого Університету.

― Проєкт гуманізації середовища кампусу Львівської політехніки ― тема не нова, над нею починали працювати ще в 60–70-х роках минулого століття. У той час тут активно працювало СКПБ, яким керувала Віра Лясковська. Тоді цей кампус формувався. Він був і залишається одним із найкращих на Правобережній Україні, ― каже директор ІАРД Богдан Черкес. ― Сучасні ідеї теж досить цікаві. Та, вважаю, варто проаналізувати ті проєкти, які раніше напрацьовували науковці ― Віктор Кравцов, Павло Мар’єв, Роман Липка, Андрій Рудницький, Ігор Середюк, Ірина Русанова, Іван Петришин ― це наші вчителі.

Директор ІАРД наголосив, що однозначно підтримує ідею модернізації та екологізації кампусу Львівської політехніки. Також запропонував обговорити проєкт за участі керівництва Університету і директорів навчально-наукових інститутів.

― Було б добре виокремити певний елемент і детально опрацьовувати концепцію. До прикладу, можна спершу розвивати подвір’я комбінату харчування і площу перед четвертим навчальним корпусом, де фактично є головна площа і найбільший замкнений громадський простір Львівської політехніки, який використовують лише як прохідну зону. Тільки на початку навчального року вона задіяна ― там відбувається посвята в студенти. Нам важливо мати добре випрацювані пропозиції і починати з малих елементів, а тоді можна буде реалізовувати стратегічні проєкти, залучаючи до підтримки підприємців, ― додав Богдан Черкес.

Богдан Черкес