«Бібліографія вчених Львівської політехніки», серія історична, випуск перший: на пошану ректора Едгара Ковача

Видавництво Львівської політехніки
Збірник: Едгар Ковач: наукові та творчі практики архітектора

Збірник наукових нарисів, документів, бібліографічних матеріалів до 170-річчя з дня народження митця і вченого «Едгар Ковач: наукові та творчі практики архітектора» розпочинає серію видань, які розкривають історичний аспект наукового доробку вчених Львівської політехніки.

Едгар Ковач (1849–1912) – архітектор, художник, теоретик мистецтва. У 1906–1907 рр. ректор Львівської політехніки, наступник ректора Юліана Захарієвича. Автор власної концепції нового галицького стилю в архітектурі та ужитковому мистецтві з назви «Спосіб закопанський».

Видання підготували та впорядкували викладачі кафедри дизайну та основ архітектури Інституту архітектури Національного університету «Львівська політехніка»: Світлана Лінда, Тетяна Клименюк (наукова редакторка), Ірина Дида, Василь Кузьмич, Христина Бойко, Ігор Щербаков, Олена Олешко, Юліана Петровська. Бібліографію уклали Олена Ніколюк, Рената Самотий.

У збірнику наведено біографічну довідку з оглядом наукового та професіонального доробку вченого, основними датами життя і діяльності. Наукові праці Едгара Ковача розміщено за хронологією, як і його проєкти та етапи творчої діяльності; описано деякі споруди та вироби Едгара Ковача; наведено літературу про діяльність науковця (бібліографічні описи подані за хронологією, а у межах року – за алфавітом).

Збірник укладено на основі матеріалів, які у фондах Науково-технічної бібліотеки Львівської політехніки, матеріалів кафедри дизайну та основ архітектури, джерел відкритого доступу.