Аташе з питань культури Посольства Литовської Республіки в Україні зустрівся зі студентами-міжнародниками Університету

Кафедра політології та міжнародних відноси Львівської політехніки
Фото із зустрічі у Львівській політехніці

14 вересня 2024 року у Львівській політехніці відбулась зустріч з аташе із питань культури Посольства Литовської Республіки в Україні Томасом Іванаускасом. Її відвідали близько 40 студентів І, ІІ, ІІІ та IV курсів кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук. Також до заходу долучилися Почесний консул Литовської Республіки у місті Тернополі, асистент кафедри політології та міжнародних відносин Ярослав Візняк, заступниця голови Товариства литовців України «Медейна», доцентка кафедри ПМВ Олена Лукачук, декан магістратури Інституту гуманітарних та соціальних наук Олег Цебенко, завідувачка кафедри ПМВ Галина Луцишин і доцентки кафедри Ольга Анісімович-Шевчук, Ірина Климчук, Ірина Сухорольська.

Під час зустрічі Томас Іванаускас ділився зі студентами-міжнародниками досвідом роботи на дипломатичній посаді аташе з питань культури в Китаї, Південній Кореї, Україні та Грузії. Дипломат розповідав про обов’язки спеціального аташе, який забезпечує та здійснює міжнародне співробітництво у сфері управління культури країни, яку він представляє.

Учасники зустрічі спілкувалися про вже реалізовані проєкти культурного спрямування, особливості ментального сприйняття ініціатив аташе у різних країнах та різні моделі поглиблення міжкультурної взаємодії.

Томас Іванаускас ознайомив молодих фахівців з міжнародних відносин із новими литовсько-українськими проєктами, які вже стартували та будуть реалізовуватися у 2025 році.

Політехніки щиро дякують гостеві за щиру, відверту й цікаву розмову, яка мотивувала студентів та посилила їхні навики комунікації у сфері культурної дипломатії.

Зустріч відбулася під час проведення Днів литовського кіно у Львові за підтримки Посольства Литовської Республіки в Україні, Генерального Почесного консульства Литовської Республіки у Львові, Литовського інституту культури та Литовського кіноцентру.

Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці