Асистентка кафедри міжнародної інформації Христина Юськів взяла участь у проєкті «Дні Політехніки в школі»

Кафедра міжнародної інформації Львівської політехніки
Асистентка кафедри міжнародної інформації Христина Юськів проводить заняття

У межах проєкту «Дні Політехніки в школі» асистентка кафедри міжнародної інформації Національного університету «Львівська політехніка» Христина Юськів відвідала Молодіжний центр імені святого Івана Боско.

Христина Юськів провела для студентів І курсу відкриту лекцію на тему «Інформаційна бульбашка». Інфобульбашка – стан інтелектуальної ізоляції, явище, спричинене результатами персоналізованого пошуку, в якому алгоритм вебсайту вибірково припускає, яку інформацію користувач хотів би бачити, базуючись на інформації про користувача.

Також асистентка кафедри міжнародної інформації поспілкувалася зі студентами про те, як працюють алгоритми соцмереж та як вони можуть ізолювати користувача від різноманіття думок і поглядів, про місце та роль соцмереж у формуванні громадської думки й наголосили на важливості медіаграмотності.

Звісно, не обійшлося без знайомства студентів з Національним університетом «Львівська політехніка».

Організував захід Інтелектуальний навчально-науковий центр професійно-кар’єрної орієнтації Львівської політехніки, який очолює Василь Лозинський. Основним завданням лекції було не просто представити Університет за допомогою розповідей про нього, а зробити це через цікаве подання навчального матеріалу.