«Місто лева» принесло «Сузір’ю» Гран-прі: ансамбль естрадної пісні з Політехніки переміг у престижному конкурсі

Наталя Яценко, тижневик «Аудиторія»
ансамбль естрадної пісні «Сузір’я»

Участь у міжнародному фестивалі-конкурсі «Місто Лева 2019», який відбувався 22–24 березня у Львівському державному палаці естетичного виховання учнівської молоді, для ансамблю естрадної пісні «Сузір’я» була більш ніж успішна. Колектив уперше майже в повному складі взяв участь у такому престижному конкурсі та… переміг.

У відбірковому турі було 152 учасники. Переможців визначали в таких номінаціях: вокальне мистецтво, хореографічне мистецтво й оригінальне мистецтво, в яких був поділ на жанри. Ансамбль «Сузір’я» виступав у жанрі естрадного вокалу, у четвертій віковій категорії (18–22 роки). Колективу Львівської політехніки випало завершувати конкурсну програму й на суд журі він представив дві пісні – «Сирота» на слова Тараса Шевченка й «Оберіг», слова і музика Ігоря Дріжчаного. Усі судді, серед яких були народний артист України, соліст Львівської обласної філармонії Мар’ян Шуневич (голова журі), народний артист України, художній керівник танцювального колективу «Юність» Михайло Ванівський, народний артист Олег Кульчицький, директор Львівського державного палацу естетичного виховання учнівської молоді Олег Климович, поставили політехнікам найвищі бали. Оцінюючи, журі враховувало вокальні, артистичні здібності, поведінку на сцені, костюми учасників тощо.

Наступного дня «Сузір’я» з піснею «Оберіг» виступило на гала-концерті. Після концертної програми, в якій представили свої різножанрові номери 20 учасників і трансляція якої відбувалася на Ютубі, оголосили переможців і вручили їм нагороди. «Сузір’я» отримало гран-прі у своєму жанрі, статуетку лева і декілька сертифікатів – сертифікат на 50% знижки для запису своїх композицій у студії звукозапису DS SOUND, сертифікат на знижку 50% на відеозйомку кліпу від телекомпанії «Моноліт TV», сертифікат на 100% знижки для поїздки на міжнародний фестиваль-конкурс Ігоря Нетлюха, сертифікат на одну тисячу євро для поїздки в дитячий творчий табір «Разом» (місто Кітен у Болгарії). Керівника ансамблю Оксану Спондич було нагороджено дипломом і опісля вона підсумувала:

– Раніше в такому майже повному складі – десять дівчат і двоє хлопців – ансамбль не брав участі в конкурсах. Перемога надихнула і мене, і дівчат старатися більше, бо гран-прі – це ще не вершина, а сходинка для дальшого розвитку та участі в інших фестивалях.

ансамбль естрадної пісні «Сузір’я» ансамбль естрадної пісні «Сузір’я» ансамбль естрадної пісні «Сузір’я» ансамбль естрадної пісні «Сузір’я»