Американський Університет штату Каліфорнія офіційно співпрацює з Львівською політехнікою

Центр комунікацій Львівської політехніки
Лого CSUSB

Університет штату Каліфорнія, Сан-Бернардіно (CSUSB), і Національний університет «Львівська політехніка» оголосили, що навчальні заклади розробляють угоду про встановлення партнерства й започаткування міжнародної співпраці задля спільного освітнього, наукового та культурного розвитку.

Це міжнародне партнерство буде спрямоване на посилення міжнародного розуміння та поглиблення дружніх відносин між CSUSB і Національним університетом «Львівська політехніка», починаючи зі співпраці у сфері підприємництва.

Томас Д. Моралес, президент CSUSB, зазначив: «Це неймовірна новина та чудова можливість, яка зрештою принесе користь студентам, а також викладачам і персоналу обох наших закладів. Меморандум про взаєморозуміння зміцнює мою віру в те, що студенти отримують неймовірну користь від міжнародних досліджень. Я з нетерпінням чекаю на співпрацю наших двох установ».

Юрій Бобало, д.т.н., професор, ректор Львівської політехніки, зазначив, що «міжнародна взаємодія та співпраця університетів світу відіграє важливу роль у сучасному світі. Це дає змогу інтегрувати знання, відкриває нові шляхи розв’язання проблем, з якими стикається людство. Співпраця Львівської політехніки з Університетом штату Каліфорнія Сан-Бернардіно надасть можливість обмінятися досвідом в освітній та науковій сфері та відкриє нові можливості для розвитку обох університетів».

Початкові напрями міжнародної співпраці включають розробку програм зі Школою підприємництва CSUSB у Коледжі бізнесу та державного управління Джека Х. Брауна та Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка». Співпраця сприятиме проведенню спільних заходів і семінарів, зосереджених на підприємництві, дослідницькій діяльності та інноваційних технологіях, для студентів і викладачів обох університетів.

Партнерство сприятиме подальшому вдосконаленню підприємницької програми CSUSB, яка визнана однією з найкращих у світі. В останніх національних рейтингах Princeton Review ця підприємницька програма увійшла в топ-50 найкращих програм з підприємництва для закладів вищої освіти у Сполучених Штатах і в усьому світі.

«Ця угода сприятиме розширенню глобального впливу як для Національного університету «Львівська політехніка», так і для програм Коледжу бізнесу та державного управління Джека Х. Брауна, нашої Школи підприємництва, та Центру підприємництва Inland Empire (IECE), – сказав Томас Гомес-Аріас, декан Коледжу Джека Х. Брауна. – Ми з нетерпінням чекаємо співпраці з нашими колегами-науковцями та підприємцями, щоб обмінюватись дослідженнями, передовим досвідом і програмами розвитку».

Крім того, конференції, семінари та наукові зустрічі відбуватимуться дистанційно до завершення війни в Україні.

Це партнерство було започатковане прагненням Крістофера Уотсона – інвестора в Україні – посилити міжнародні зв’язки між університетами шляхом підвищення рівня знань студентів і викладачів, а також підвищення бізнес-компетенцій їхніх стартапів.