Академічна мобільність викладачів кафедри вищої геодезії та астрономії у Варшавській політехніці

Кафедра вищої геодезії та астрономії Львівської політехніки
Фото з відвідин Варшавської політехніки

З 27 березня до 2 квітня 2023 року викладачі кафедри вищої геодезії та астрономії Інституту геодезії Львівської політехніки Софія Доскіч, Петро Двуліт, Оксана Серант, Ігор Цюпак, Любов Янків-Вітковська брали участь в читанні лекцій у рамках програми академічної мобільності «Розвиток стратегічного партнерства між Варшавським технологічним університетом та Національним університетом «Львівська політехніка» в галузі геоматики».

Під час перебування львівські політехніки провадили дидактичну й дослідницьку діяльність у співпраці з працівниками факультету геодезії та картографії. Ознайомилися з роботою Центру аналізу EPN (Європейської перманентної мережі ГНСС-станцій), який перебуває у Варшавській політехніці (WUT). Розглянули гравіметричну мережу Польщі й обговорили план подальшої співпраці у питаннях оновлення гравіметричної мережі України. Також розглянули питання застосування супутникових вимірювань для моніторингу навколишнього середовища. Обговорили перспективи академічної мобільності студентів.

Наші викладачі також мали можливість ознайомитися з музеєм Варшавської політехніки та інфраструктурою кафедри геодезії і геодезичної астрономії, зокрема із сучасним геодезичним обладнанням та програмним забезпеченням.

Львівські політехніки вдячні за теплий прийом та сподіваються на подальшу співпрацю з польськими колегами як за науковими, так і за освітніми напрямами.

Фото з відвідин Варшавської політехніки Фото з відвідин Варшавської політехніки Фото з відвідин Варшавської політехніки Фото з відвідин Варшавської політехніки