Адріана Файник, студентка кафедри МІ: «Під час практики отримала корисний досвід роботи з міжнародними представниками»

Кафедра міжнародної інформації Львівської політехніки
Фото з практики

Своїми враженнями про цьогорічну практику за темою бакалаврської кваліфікаційної роботи ділиться староста групи МІ-41 кафедри міжнародної інформації Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Львівської політехніки Адріана Файник:

«Моя переддипломна практика проходила у департаменті міжнародного співробітництва Львівської обласної військової адміністрації. Цей департамент підпорядковується голові ЛОВА, а також підзвітний і підконтрольний Міністерству закордонних справ України та іншим центральним органам виконавчої влади.

Департамент міжнародного співробітництва ЛОВА займається наданням технічної допомоги та сприянням міжнародному співробітництву. У департаменті виділено важливі аспекти ефективного управління проєктами та координації діяльності з різними зацікавленими сторонами. Це включає уміння розробляти стратегії залучення фінансування, організовувати дипломатичні зустрічі, забезпечувати високу якість виконання проєктів.

Під час проходження практики я отримала досвід налагодження дипломатичного спілкування, спостерігала за діяльністю відомих політиків та громадських діячів. Навчилася готувати біографічні довідки про дипломатів, опанувала навички написання дипломатичних листів, а також знайомилась зі справою документообігу в ЛОВА.

Моя бакалаврська робота включає детальне вивчення культурної дипломатії, тому в процесі проходження практики я виявила, що культурна дипломатія відіграє значну роль у зміцненні взаєморозуміння та підтримки між країнами. Вона допомагає відкривати нові можливості для співпраці та розвитку через обмін культурними цінностями, мистецтвом, освітою та іншими аспектами культурного життя. Культурна дипломатія стає інструментом для зближення народів та зміцнення взаємних зв’язків, зокрема через організацію культурних обмінів, фестивалів, виставок та інших заходів, що сприяють взаємному відкриттю та обміну досвідом.

Щиро вдячна за можливість проходити практику в департаменті міжнародного співробітництва! Це дало мені змогу отримати важливий досвід у роботі з міжнародними представниками, навчитися працювати з нормативно-правовими актами й розвинути аналітичні компетентності, які пропонує наша освітня програма «Міжнародна інформація».

Фото з практики Фото з практики