Адміністрація Львівської політехніки зустрілася зі студентами, які прийшли мітингувати до нашого Університету

Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із зустрічі

Адміністрація Львівської політехніки зустрілася зі студентами, які прийшли під головний корпус нашого Університету з вимогою звільнити викладачку мовознавицю Ірину Фаріон. Напередодні зібрання до Політехніки звернулася з листом, у якому виклала свої вимоги та питання, лише громадська організація «Ліга студентів». Інші організації до нашого Університету не зверталися.

До молоді вийшли представники адміністрації: проректорка з науково-педагогічної роботи та стратегічного розвитку Лілія Жук, проректор з науково-педагогічної роботи (повна вища освіта) Олег Давидчак і проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Роман Корж. Студентам повідомили, що вчора, 13 листопада, почала працювати робоча група, до складу якої ввійшли представники комісії з етики та академічної доброчесності Вченої ради Львівської політехніки, серед яких керівник Колегії та Профкому студентів і аспіратів нашого Університету. Мета цієї комісії – перевірити дотримання норм професійної етики, правил і норм спілкування та моральних принципів докторки філологічних наук, доцентки кафедри української мови професорки Ірини Фаріон в інтерв’ю журналістці Яніні Соколовій (програма «Рандеву» на «5 каналі» від 4 листопада 2023 року), керуючись статтею 34 Закону України «Про вищу освіту».

Проректори запропонували ініціативній групі поспілкуватися, щоб дізнатися думку студентів. Із цими представниками молоді адміністрація Політехніки понад годину обговорювала питання, які цікавили студентів, і фіксувала їхні запити. Також домовилися, що саме з цими молодими людьми зустрінуться 23 листопада і представлять підсумки, які напрацює робоча група Університету.

Фото із зустрічі Фото з мітингу Фото із зустрічі