34 представниці українських вишів розпочали роботу у проєкті ONLY, який реалізовують політехніки

Tech StartUp School Львівської політехніки
Фото із зустрічі у Львівській політехніці

ONLY: Open a New Leader in Yourself – освітня програма, яка допоможе учасницям розвивати лідерство та інновації в українських вишах. Представниці матимуть змогу доєднатися до mini-MBA з міжнародними експертами, менторських сесій від українських та британських експертів. У фіналі учасниці презентуватимуть власні проєкти та троє переможниць пройдуть безоплатне стажування в університетах Великої Британії.

20 березня відбулася нетворкінг-зустріч учасниць у стінах Національного університету «Львівська політехніка». З вітальним словом виступили Михайло Винницький, заступник міністра освіти і науки України, Іван Демидов, проректор з наукової роботи Львівської політехніки, Юлія Соболь, освітня проєктна менеджерка, Любомир Пилипенко, директор Інституту адміністрування, державного управління та професійного розвитку, та Марта Мадор, керівниця проєкту у Kingston University. Кожен зі спікерів наголосив на значенні розвитку цього проєкту й можливості імплементації його результатів, адже зміни та підтримка сьогодні є просто необхідними і мають стати визначальними у реформуванні вищої освіти в України.

Окрім нетворкінгу, учасниці долучилися до стратегічної сесії від Павла Шеремети і мотиваційної зустрічі з Оленою Чорною.

На заході з Павлом Шереметою говорили про візію та місію, зміни й очікування, болі та перспективи, інноваційність і традиційність закладів вищої освіти, зміну мислення та відкриття нових «блакитних океанів» у вже звичній сфері.

«Це було дуже потужно, я зустрілася з іншими учасницями, проговорили багато деталей, зрозуміли власні потреби та запити і тепер із нетерпінням очікуємо подальших зустрічей», – розповіла одна з учасниць проєкту.

Олена Чорна як експредставниця освітнього середовища проробляла з учасницями внутрішню мотивацію та розуміння потреб як зовнішнього, так і внутрішнього світу, формування розуміння власних сил.

За підтримки учасників команда проєкту сприятиме створенню мережевої платформи однодумців, що розвиватимуть лідерство та інновації, розширюватимуть можливості та співпрацю між українськими й закордонними вишами, спільно сприятимуть розв’язанню проблеми «скляної стелі» у наших ЗВО.

«Ми отримали неймовірно велику кількість реєстрацій, і наші британські партнери мали непростий вибір, але я побачив, що це був правильний вибір. Учасниці вмотивовані й мають усі ресурси для реалізації лідерських змін у нашій системі освіти. Ми проговорили співпрацю та як можемо підтримувати один одного вже сьогодні», – прокоментував очільник стартап-школи Львівської політехніки Назар Подольчак.

Знання та навички, отримані в рамках проєкту, вплинуть на розуміння себе та своїх потреб, дадуть можливість здійснювати позитивні зміни у закладах вищої освіти, освіті, науці й після завершення проєкту.

Проєкт реалізують Kingston University, Національний університет «Львівська політехніка» і Tech StartUp School за підтримки British Council Ukraine в рамках програми Going Global Partnerships Gender Equality Partnerships.

Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці