3 червня 2017 року оголошено першим Днем випускника Львівської політехніки

Борис Козловський, прес-служба Львівської політехніки
На засіданні правління Асоціації випускників

Набирає обертів діяльність оновленого правління Асоціації випускників Національного університету «Львівська політехніка». На черговому засіданні, яке проводив голова Асоціації Іван Ривак, ухвалено важливе рішення: про встановлення Дня випускника Львівської політехніки. Це буде перша субота червня, яка цього року припадає на 3 червня.

Чому саме такий час обрали для великого збору випускників усіх часів? У цей період ще триває навчання і не розпочався сезон літніх відпусток. Крім цього, у багатьох навчально-наукових інститутах Університету випускники збираються на свої ювілейні зустрічі. З уст членів правління Асоціації прозвучала думка, що учасники Дня випускника мали би якомога більше довідатися про сьогодення своєї Альма-матер, про навчальні і наукові досягнення Університету. Цього дня має також відбутися великий святковий концерт.

Начальник відділу підтримки веб-сервісів Львівської політехніки, голова Ради молодих вчених Університету Олександр Березко та голова Ради молодих учених Інституту хімії та хімічних технологій Олександр Іващук переглянули сайти десятків університетів світу (зокрема, Оксфорду та Кембриджу) і запропонували свої варіанти емблеми Асоціації випускників. На їхню думку, вона мала би бути у формі лицарського щита. Кольори – зелений і стиглого яблука, що символізує юність і зрілість. Але ці варіанти ще будуть обговорювати з фахівцями Інституту архітектури. Членам правління сподобався слоган емблеми – «Пліч-о-пліч». Дістала схвалення і пропозиція вручати кожному випускникові Львівської політехніки спеціальну картку, яка б давала змогу мати у майбутньому певні знижки на різні товари і послуги, насамперед у тих бізнесових структурах, які очолюють випускники Університету.

Ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало, який взяв активну участь у засідання Асоціації випускників, підтримав ідею членів правління про утворення подібних спілок випускників у кожному навчально-науковому інституті. Він запросив на розширене засідання ректорату голову правління Асоціації Івана Ривака та відповідального секретаря Михайла Вельгоша. Вони висловили побажання, щоб у кожному інституті були визначені відповідальні особи, які б за допомогою університетського архіву виявили активістів, старост груп, профгрупоргів для того, щоб з їхньою допомогою сформувати якнайширшу базу випускників. Директори інститутів схвально відгукнулися на цю пропозицію і пообіцяли якнайшвидше її реалізувати.

Нагадаємо контактні телефони правління Асоціації випускників Львівської політехніки: 050-315-01-57 та 097-014-55-79.

На засіданні правління Асоціації випускників На засіданні правління Асоціації випускників На засіданні правління Асоціації випускників На засіданні правління Асоціації випускників