Новообраний 22-річний сільський голова, цьогорічний випускник Львівської політехніки, має амбітні плани

За матеріалами порталу Zaxid.net
Олег Карапінка

Йому лише 22, а він уже голова Галичанівської сільської ради, що на Городоччині. Олег Карапінка переміг на нещодавніх виборах у селах Галичани та Дроздовичі, які об’єднані в єдину сільську раду. Хлопець, який цьогоріч закінчує Національний університет «Львівська політехніка», має багато ідей і чимало планів, як покращити життя односельців. Сьогодні він офіційно розпочав роботу. Для нього це – втілення заповітної мрії.

– Ще з дитинства хотів займатися такою справою. Я ще десь з часів, певно, 2004 року… збирав агітаційні матеріали, я собі десь то так складав, зберігав, воно мені завжди було цікаво, – каже Олег Карапінка.

З 18 років хлопець очолював Народний дім у Дроздовичах, з двадцяти був депутатом Городоцької районної ради. Розповідає, як обранець доклався до ремонту центральної вулиці Галичан. Для робіт, які розпочнуться наступного тижня, уже закупили бруківку.

Місцеві мешканці задоволені, що голова вже взявся за благоустрій села.

– Я рахую, що він є достойний кандидат на голову сільської ради, вже не кандидат, він вже буде діючий наш голова сільської ради. Ну, дай Боже, щоб він всі наші сподівання виправдав, – каже мешканка Галичан пані Марія.

У селах уже частково підлатали дороги, закупили спортивне обладнання до школи Дроздовичів, поставили ліхтарі на економних LED-лампочках. Цьогоріч виграли районний конкурс, і в Галичанах робитимуть спортивний майданчик. Новий сільський голова планує зробити не лише дороги й майданчики, а й повернути мешканцям ставки коло села.

– Цією земельною ділянкою користується приватне акціонерне товариство – Львівський обласний виробничий рибокомбінат. Ця організація не має жодних відповідних документів, які дозволяли б користуватися такою величезною площею, – каже Олег Карапінка.

Новоспечений голова мріє зробити села найкращими в області, а там – і в Україні. Допоки свого плану не виконає, запевняє: посади не залишить.