Соціологи та соціальні працівники Львівської політехніки завершили масштабне міжнародне дослідження

Кафедра соціології та соціальної роботи Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-заходу

Науковці кафедри соціології та соціальної роботи Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки завершили другий етап міжнародного соціологічного дослідження серед учнів закладів середньої освіти м. Львова (800 осіб), м. Дрогобича та Дрогобицького р-ну (950 осіб), м. Варшави (800 осіб) на тему «Здоровий спосіб життя та ризикована поведінка молоді», започаткованого ще у 2016 році.

Керівником проєкту з українського боку є старший викладач кафедри соціології та соціальної роботи Галина Герасим, безпосередньо залучені – професор Лариса Климанська, доцент Віктор Савка, старший викладач Ольга Герус, а також доцент кафедри психології Львівського національного університету імені Івана Франка Марина Кліманська.

Дослідження відбувалося паралельно в Польщі та Україні, у співпраці та за організаційної й фінансової підтримки партнерських організацій – Державної агенції розв’язання алкогольних проблем (PARPA) та Інституту неврології та психіатрії (м. Варшава, Польща).

Результати першого етапу цього дослідження обговорювали на Міжнародній науково-практичній конференції, проведеній під патронатом Львівської обласної державної адміністрації в 2016 році, та опубліковані у науковій монографії «Monitorowanie zachowan ryzykownych, zachowan nalogowych I problematow zdrowia psychicznego 15-letniej mlodziezy».

Наукові висновки апробовані на конференціях у Варшаві, Кракові, Загребі, Будапешті, Легніце, Києві, Львові та Дрогобичі.

Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу