Міністерство цифрової трансформації запустило платформу 360 Tech Ecosystem Overview з даними про українську IT-екосистему

За матеріалами сайту Міністерства цифрової трансформації України
Фото з події запуску платформи 360 Tech Ecosystem Overview

Український IT-ринок має низку конкурентних переваг та неабиякий потенціал. Наразі, згідно з оцінкою різноманітних джерел, в Україні нараховується від 3 до 5 тисяч IT-компаній. Однак, на жаль, відсутня точна статистика та єдина база, яка б містила інформацію про всю екосистему України.

Для того, щоб наочно показати потужність української IT-екосистеми, зробити її видимою, вимірюваною та дієвою, Міністерство цифрової трансформації України 22 грудня 2020 року запустило унікальну платформу 360 Tech Ecosystem Overview.

Це – онлайн-портал для пошуку бізнес-інформації про ІТ-компанії, людей, інвесторів та загалом усієї технологічної екосистеми України. Зібрана інформація містить дані про поточний розвиток ІТ-компаній, інформацію про засновників та осіб на керівних посадах, класифікацію компаній за індустріями, інвестиції та фінансування, злиття й поглинання, новини компаній та тенденції в галузі.

– Діджиталізація та розвиток IT-сфери – одне з пріоритетних завдань нашого Міністерства. Ми поставили перед собою ціль за три роки вдвічі збільшити частку ВВП ІТ-сектору в Україні до 10%. І впевнено рухаємось у цьому напрямку. Зокрема, сьогодні запустили платформу 360 Tech Ecosystem Overview, яка відкриває нові можливості для ринку та дозволить ефективніше взаємодіяти й розвиватись всім учасникам технологічної екосистеми. Завжди актуальний та доступний для всіх портал наочно демонструє усьому світу привабливість нашого IT-ринку та дозволить просувати українські технологічні компанії на світову арену, – зазначив Олександр Борняков, заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT

Платформа створена з ініціативи Мінцифри, Інтернет-асоціації України та Ukrainian Bridge. У рамках проєкту були об’єднані вже наявні бази від USF, DOU, LIFT99, We_Challenge, Center42, UNIT.City та інші. Технологічні партнери проєкту – хмарний оператор GigaCloud, який надав технічні ресурси для розміщення онлайн-платформи, та компанія Sannacode, яка допомогла втілити проєкт в життя.

Платформа буде постійно оновлюватись та наповнюватись новими проєктами. До квітня 2021 портал буде повністю заповнений.